Gebarenstem Specialist Opleiding - Baby's en kinderen

Droom jij ook van een wereld vol gebaren? Wil je graag binnen jouw werk of eigen praktijk gaan werken met Baby- en kindergebaren? Of zoek je als ouder naar een stevige verdieping in jouw mogelijkheden met of kennis van Baby- en kindergebaren? Ben je op zoek naar een gedegen opleiding hiervoor, gericht op kwaliteit en inhoud? Dan is de Gebarenstem Specialist Opleiding - Baby's en kinderen wat voor jou!

De Gebarenstem Specialist Opleiding - Baby's en kinderen wordt gegeven door Lissa Zeviar en Justine Aerts en duurt in totaal vier dagen. Er worden ook lessen ingevuld door enthousiaste gastdocenten, kundig en zeer gerenommeerd op hun vakgebied. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer de aspecten van kinderontwikkeling en taalontwikkeling, maar ook kennis over de dovencultuur en gebarentaal. In de opleiding wordt veel aandacht besteed aan de methode, maar vooral ook hoe je deze informatie overbrengt.

Inhoud van de lessen:

  • Presentatie van het Baby- en kindergebaren programma
  • Groepsdiscussie over de verschillende stadia van de ontwikkeling van een kind
  • De meest gestelde vragen door ouders
  • Gebarentaal en de dovengemeenschap
  • Het opzetten van een eigen cursus Baby- en kindergebaren
  • Hoe implementeer je Baby- en kindergebaren in je eigen regio
  • Hoe kan Gebarenstem jou ondersteunen
  • Rollenspel
  • Voorlezen met gebaren
  • Cursistenpresentatie

Omdat we het niveau van gebaren belangrijk vinden, willen we dat iedereen die als Baby- en kindergebarendocent aan de slag gaat ook voldoende gebarenkennis heeft. Voor diegenen die dat niet hebben wordt er een verplichte cursusdag Vlaamse Gebarentaal gericht op Baby- en kindergebaren gegeven. Deze VGT-dag vindt plaats voordat de Gebarenstem Specialist Opleiding - Baby's en kinderen van start gaat. De locatie is regio Gent en de docenten zijn Justine Aerts en een Vlaamse Gebarentaal docent. De VGT-dag zelf kost € 90,=.

Als er aan de gestelde eisen is voldaan, wordt de opleiding afgesloten met een certificaat dat geldig is voor de duur van drie jaar. Met dit certificaat kan de deelnemer zich aansluiten bij het Gebarenstem Netwerk. Afhankelijk van welk soort lidmaatschap je kiest, krijg je de steun van Gebarenstem, kan je deelnemen aan de Gebarenstem Regio Overleggen (GRO), krijg je korting op producten uit de webwinkel, kan je nascholing volgen enz. Hierdoor behoud je gegarandeerd een hoge kwaliteitsnorm en kan jouw certificaat door nascholing na drie jaar verlengd worden. Tijdens de opleiding wordt hierover meer informatie gegeven.

De kosten voor de gehele opleiding van vier dagen bedragen €625. Dit is inclusief koffie, thee, lunch, Baby- en kindergebaren cursus- en activiteitenboek en een docentenhandboek.

Wil je deelnemen aan de Gebarenstem Specialist Opleiding - Baby's en kinderen, dan vragen we je om een e-mail te sturen naar info@gebarenstem.be. Daarin geef je informatie over jezelf, welke opleiding je gedaan hebt, wat voor werk je momenteel doet, wat je al van Baby- en kindergebaren weet en wat je er mee wilt gaan doen. Vergeet vooral niet je volledige naam, adres en telefoonnummer te vermelden. Er wordt dan een afspraak gemaakt voor een telefonische kennismaking.

Mocht je nog andere geïnteresseerden kennen, stuur deze informatie dan gerust door, voorlopig kan Vlaanderen nog wel wat Baby- en kindergebaarders gebruiken!